en | es | fr   

Què fer?

Cultura
La història i la llegenda aquí són ben presents. Ens trobem a una zona privilegiada en troballes arqueològiques i paleontològiques. Al Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles s'hi exposen fòssils prehistòrics, importants troballes del Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà i materials i estris propis de les cultures ibèrica, romana, visigoda, medieval i moderna d'aquesta comarca. Al voltant de Banyoles pots visitar antics monuments que encara avui es conserven.
Bosc de Can Ginebreda-Museu d'escultures eròtiques
Població: Porqueres
El bosc de Can Ginebreda és un paratge únic i excepcional. Es tracta d'un museu a l'aire lliure on l'artista Xicu Cabanyes exposa les seves escultures.
Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà
Població: Serinyà
Aquest indret el formen diversos abrics o coves oberts en un talús de roca travertínica, dels quals, els més significatius estan condicionats per a la seva visita.
Església de Santa Maria de Porqueres
Població: Porqueres
L'església de Santa Maria de Porqueres, coneguda per la majoria de la gent, és el monument romànic més emblemàtic i important del Pla de l'Estany, i un dels més singulars d'arreu del país.
Parc Neolític de la Draga
Població: Banyoles
La Draga és l'únic jaciment prehistòric d'ambient lacustre de la Península Ibèrica, amb una cronologia que es remunta al 5300-5200 aC.
Monestir de Sant Esteve
Població: Banyoles
El primer document que fa referència a l'existència del monestir està datat l'any 822. En aquest, se cita una autorització del comte Odiló de Girona per treballar en un "lloc erm que es diu Baniolas". Es data la fundació del monestir abans del 812.
Vila romana de Vilauba
Població: Camós
A la comarca del Pla de l'Estany es coneixen nombroses viles romanes, però la més coneguda és, sens dubte, la de Vilauba, descoberta l'any 1932 i excavada sistemàticament des del 1978 fins a l'actualitat.
Museu arqueològic comarcal de Banyoles
Població: Banyoles
El Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles (MACB) posseeix importants col·leccions d'arqueologia i paleontologia del Pla de l'Estany.
Volta a l'estany amb la Tirona
Població: Banyoles
El catamarà elèctric, La Tirona, us pssejarà tranquil·lament per l'Estany.
Museu Darder. Espai d' interpretació de l'Estany
Població: Banyoles
El Museu Darder d'Història Natural es va fundar el 1916, fruit de la donació que va fer de la seva col.lecció particular el veterinari i taxidermista barceloní Francesc Darder i Llimona (1851-1918).

Esglésies, ermites, places o altres indrets d'interès:
  

Informació
Consell Comarcal del Pla de l'Estany
Banyoles
Tel. 972 57 35 50
turisme@plaestany.cat