en | es | fr   

Què fer?

Natura
Descobreix els paratges naturals, amb l'estany com a espai distintiu. També trobaràs molts altres indrets de gran bellesa natural, de desnivells suaus i de paisatges de colors: rius, rieres, estanyols, boscos i muntanyes.
Bosc de Can Ginebreda-Museu d'escultures eròtiques
Població: Porqueres
El bosc de Can Ginebreda és un paratge únic i excepcional. Es tracta d'un museu a l'aire lliure on l'artista Xicu Cabanyes exposa les seves escultures.
La platja d'Espolla
Població: Fontcoberta
Al pla d'Usall Martís, al nord de Banyoles, al costat de la urbanització de Melianta (Fontcoberta), es troba l'estany intermitent d'Espolla. També és conegut com a Platja d'Espolla.
El camí de les centrals
Població: Serinyà
Es tracta d'un recorregut d'uns 4 km. Ens acompanyaran, en la major part del trajecte, el bosc d'alzines i pins a un costat, i, a l'altre, vegetació de ribera. Amb zigazagues del riu Ser, en el terme de Serinyà, i més endavant del Fluvià.
Les Estunes
Població: Porqueres
El seu origen és degut a grans terratrèmols antiquíssims. Les roques de tipus calcari formen escletxes i baumes que, en forma de llargs corredors, es poden recórrer. Alguns s'allarguen fins 30m.
El molí de Roca
Població: Sant Miquel de Campmajor
És un molí fariner medieval que aprofitava l'energia hidràulica provinent del salt d'aigua natural del riu Ser. També es pot veure el rec artificial que portava l'aigua al molí.
L'estany de Banyoles
Població: Banyoles
L'estany de Banyoles és un espai de gran valor ecològic. Constitueix, conjuntament amb el conjunt d'estanyols que l'envolten, el sistema lacustre càrstic més important del país. El seu valor científic és mundialment reconegut.
El Saltant d'Espolla
Població: Esponellà
A l'extrem nord del Pla de Martís, el rec d'Espolla transcorre per la plana i, quan arriba a Martís de Baix, forma el Saltant Petit i el Saltant Gros d'Espolla o de Martís
Lloguer de barques de rems de passeig
Població: Banyoles
Canvia el punt de vista i passeja't per l'estany en una barca de rems
Els desmais i el paratge del Vilar
Població: Banyoles
Els desmais constitueixen un paratge idoni per gaudir de la tranquil·litat de l'Estany. Els seus arbres inclinats amb les branques arran d'aigua i, les dues fonts, la del Ferro i la de la Filosa, configuren un espai molt agradable. Les frondoses i agraïdes ombres dels desmais conviden a passejar-hi, sobretot, a l'estiu.
Recs de Banyoles
Població: Banyoles
Els monjos benedictins al segle IX van decidir canalitzar les aigües de l'estany per aconseguir zones fèrtils per al conreu i salts per moure rodes hidràuliques. Els recs constitueixen un tram de natura d'una riquesa ecològica molt particular.
Estanyol del Vilar
Població: Banyoles
La Conca lacustre de Banyoles és un fenomen viu. Des dels seus orígens, i amb els anys, ha originat la formació de diferents estanyols integrats en el fenòmen lacustre. L'estanyol del Vilar n'és el més gran, i un dels més estudiats pels científics.
Volta a l'estany amb la Tirona
Població: Banyoles
El catamarà elèctric, La Tirona, us pssejarà tranquil·lament per l'Estany.
La font Pudosa
Població: Banyoles
La Font Pudosa és una font d'aigües amb propietats curatives. La seva existència data del 1419 i des de el segle XIX fins a meitat del XX va ser convertida en un balneari per a persones que venien d'arreu.

Espais naturales de:
  

Informació
Consell Comarcal del Pla de l'Estany
Banyoles
Tel. 972 57 35 50
turisme@plaestany.cat