en | es | fr   

Què fer?

Rutes en BTT
Estany de Banyoles
Església de Santa Maria de Porqueres
Llacunes de Can Morgat
Camí de Torrental
Mitjà de transport: En BTT
Dificultat: Mitjà
Distància: 8.43 km
Desnivell: +45m
Punt de Sortida: Centre BTT Pla de l'Estany-Banyoles.
Durada: 30' en BTT

Mapa de la ruta

Ruta senzilla, que per corriols i camins molt agradables entre els municipis de Banyoles i Porqueres, ens dóna una visió diferent de l'entorn més immediat de l'estany.

Aqui hi tenim en detall tots els elements més destacats de la ruta:

Església de Santa Maria de Porqueres: És una església romànica situada al municipi de Porqueres. Fou reconstruïda cap a final del segle XII i consagrada el dia 5 d'abril de l'any 1182 pel bisbe de Girona Ramon Guissall.

Llacunes de Can Morgat: A tocar de l’estany de Banyoles, s’ha recuperat una zona humida dessecada en el passat en benefici de l’agricultura. La recuperació es va fer entre els anys 2005 i 2007. A la llacuna d’en Margarit es pot observar la fauna aquàtica des d’un aguait.

Caseta de Fusta: Es troba situada a la vora de l'estany. Només s'hi pot accedir en bicicleta o a peu. És un dels tres llocs que estan habilitats per als banyistes a l'estany i l’únic que és gratuït.

Parc de la Draga: Gran parc al costat de l’estany inaugurat amb motiu de les olimpíades de Barcelona 92. Al costat de l’aparcament, hi han unes taules d'obra i una font per poder fer pícnic. El parc alberga el pavelló municipal d'esports i el poblat neolític de la Draga.

Estany de Banyoles: És l’origen i el principal signe d’identitat de la ciutat de Banyoles. Juntament amb la seva conca lacustre són considerats com el conjunt càrstic més extens de la península ibèrica i un espai únic d’un gran valor geològic, ecològic, paisatgístic i cultural.

Els Desmais: Els arbres del paratge dels desmais no són autòctons, però el paratge s’ha convertit en un lloc emblemàtic de l’estany. Hi ha dues fonts: la font de la Filosa, en honor a les goges de les Estunes, i la font del Ferro.

Estanyol del Vilar: És l’estanyol més conegut de la comarca. Es troba just a la riba sud de l’Estany i, igual que el mateix estany, recorda la forma d’un 8 degut a les dues cubetes que el formen.

 

Fitxers adjunts:

Informació
Consell Comarcal del Pla de l'Estany
Banyoles
Tel. 972 57 35 50
turisme@plaestany.cat