en | es | fr   

Què fer?

Rutes en BTT
Ermita de Sant Patllari
Pujada a Sant Patllari
Mitjà de transport: En BTT
Dificultat: Difícil
Distància: 20.93 km
Desnivell: +460m
Punt de Sortida: Centre BTT Pla de l'Estany-Banyoles.
Durada: 1h 30 en BTT

Ruta amb un primera part d'asfalt que deixem una vegada comencem a pujar des de Pujarnol cap a Sant Patllari. La baixada en direcció a Banyoles és ràpida i divertida tot i que el camí no sigui massa bo.

Aqui hi tenim descrits els elements clau de la ruta:

Església de Santa Maria de Porqueres: És una església romànica situada al municipi de Porqueres. Fou reconstruïda cap a final del segle XII i consagrada el dia 5 d'abril de l'any 1182 pel bisbe de Girona Ramon Guissall.

Ermita de Sant Patllari: Ermita documentada des del principi del segle XIV formada per una sola nau capçada a l'est per un absis semicircular. A més, des del cim de la muntanya, podem gaudir d’una vista fantàstica del Pirineu i la Costa Brava.

El balneari i la font de la Puda: La font és un sortidor d'aigües amb propietats curatives, que fan una olor molt forta i el seu gust és singular, a causa del seu contingut de gas sulfhídric o sulfur d'hidrògen (olor d’ous podrits o de bomba fètida). Les aigües eren conegudes pels seus poders curatius. Al costat s’hi va construir un balneari l’any 1862, actualment en ruïnes.

Estany de Banyoles: És l’origen i el principal signe d’identitat de la ciutat de Banyoles. Juntament amb la seva conca lacustre són considerats com el conjunt càrstic més extens de la península ibèrica i un espai únic d’un gran valor geològic, ecològic, paisatgístic i cultural.

Els desmais: Els arbres del paratge dels desmais no són autòctons, però el paratge s’ha convertit en un lloc emblemàtic de l’estany. Hi ha dues fonts: la font de la Filosa, en honor a les goges de les Estunes, i la font del Ferro.

Estanyol del Vilar: És l’estanyol més conegut de la comarca. Es troba just a la riba sud de l’Estany i, igual que el mateix estany, recorda la forma d’un 8 degut a les dues cubetes que el formen.

Fitxers adjunts:

Informació
Consell Comarcal del Pla de l'Estany
Banyoles
Tel. 972 57 35 50
turisme@plaestany.cat