en | es | fr   

Què fer?

Rutes en BTT
Castell de Palol de Revardit

Bobila romana d'Ermedàs

Esglèsia de Sant Martí de la Mota
Can Ramió de Camós i la Mota
Mitjà de transport: En BTT
Dificultat: Molt difícil
Distància: 43.71 km
Desnivell: +960 m.
Punt de Sortida: Veïnat de La República - Palol de Revardit
Durada: 3h 30' en BTT

Mapa de la ruta

La primera part de la ruta transcorre per veïnats i camps de conreu amb poc desnivell fins arribar a la carretera de Pujarnol. Després d'un tram d'asfalt, comencen les pujades que ens portaran per camins forestals fins a Can Ramió, punt més alt de la ruta.

Aquests son els elements més importants d'aquesta ruta:

Església de Sant Martí de la Mota: Es troba al veïnat de la Mota, el més apartat del municipi de Palol de Revardit; un nucli rural de masies més o menys disseminades al voltant de l’església dedicada a Sant Martí. Situat l'esquerra de la riera de Riudelleques, vora el puig de Sant Dalmau.

Castell de Palol de Revardit:  Es troba estratègicament situat en un pas estret davant del Puig de Mont-Rodon i la muntanya d'en Vila, punt on era del tot necessari creuar el riu Revardit. La primera referència documental és el testament de Bernat Bernat (1074), bisbe de Carcassona, qui morí al castell de Palol de Revardit. El castell va estar lligat al llinatge dels senyors de Palol, dels quals trobem notícies des del segle XII. A finals del s. XVI passà a mans de la família de Cruïlles. A partir dels segles XVII- XVIII el castell fou convertit en masia. L'any 2005 el castell va ser adquirit per l'Ajuntament de Palol de Revardit.

La Bòbila romana d’Ermedàs: El jaciment d’Ermedàs és una instal·lació industrial d’època romana on s’hi produïen objectes i atuells de ceràmica. Aquestes instal·lacions devien funcionar durant la segona meitat del segle I i la major part del segle II dC. Es creu que haurien ocupat una superfície de 3.000 metres quadrats. El jaciment es coneix des dels anys 60, l’any 1982 s’hi van realitzar prospeccions però l’excavació sistemàtica es va iniciar l’any 1999 i continua a l’actualitat.

Mirador del Turó de Can Ramió: Muntanya de 491 metres que es troba al municipi de Camós. És el punt més alt de la ruta i un excel·lent mirador de la comarca.


Informació
Consell Comarcal del Pla de l'Estany
Banyoles
Tel. 972 57 35 50
turisme@plaestany.cat