en | es | fr   

Què fer?

Rutes en BTT
Esglèsia de Vilamarí

Santa Caterina d'Espasens

Arc de Santa Caterina
Espasens - Vilademuls - Ravós de Terri
Mitjà de transport: En BTT
Dificultat: Difícil
Distància: 43 km
Desnivell: +750 m.
Punt de Sortida: Veïnat de La República - Palol de Revardit
Durada: 3h en BTT

Mapa de la ruta

Circuits de gran bellesa amb camins que transcorren majoritàriament per l'ondulat terreny del municipi de Vilademuls.

A continuació hi detallem els elements clau que hi ha a la ruta:

Església de Santa Caterina d’Espasens: Està documentada per primera vegada en l'any 1049, quan els esposos Arnal i Eliardis van donar-la a la seu de Girona, amb la condició que estigués sota la dependència de Sant Martí d'Ollers. 

Església de Santa Maria de Vilamarí: Té una única nau acabada en un absis semicircular. A tots dos costats de la nau podem trobar diverses capelles afegides. El campanar, de planta quadrada, encara manté una bona part de la construcció romànica. L'any 1689 es va consagrar un nou temple que incorporava elements de l'anterior edificació romànica.

Església de Sant Cugat de Ravós: Era la capella del castell de Ravós, del que es tenen notícies ja al segle XII, moment en que es va edificar l'actual església. Abans però ja havia existit una edificació pre-romànica, al voltant de la qual es va construir el castell. A l’interior de la capella hi ha unes magnífiques pintures romàniques del segle XII-XIII que representen un pantocràtor, els quatre evangelistes, el sol, la lluna i dos querubins. Visitable contactant amb l’ajuntament de Cornellà del Terri.

 

Fitxers adjunts:

Informació
Consell Comarcal del Pla de l'Estany
Banyoles
Tel. 972 57 35 50
turisme@plaestany.cat