en | es | fr   

Què fer?

Rutes en BTT
Ermita de Sant Nicolau

Mirador de Rocacorba

Santuari de la mare de déu de Rocacorba
Rocacorba (ruta d'enllaç)
Mitjà de transport: En BTT
Dificultat: Molt difícil
Distància: 11.22 km

Inicialment comparteix el traçat amb la ruta de la Pujada a Sant Pallarí, però en arribar a la torre de Pujarnol s'enfila fins el Pla de Martí, a 820 metres d'altitud, on trobem la primera antena de comunicacions. Seguidament es realitza una baixada fins a trobar la següent ruta d'enllaç que és la de Biert amb la qual comparteix el tram final.

Seguidament, hi detallem els elements més importants de la ruta:

Església de Sant Cebrià de Pujarnol:  església romànica del municipi de Porqueres. A l'inici de la vall de Matamors hi ha el nucli rural de Sant Cebrià, format per l'església, el cementiri i la casa senyorial de la Torre de Pujarnol.

Ermita de Sant Nicolau: Manquen referències històriques de l’ermita. Sí s’observen els paraments es pot datar la primitiva construcció al voltant del segle XIII. Amb tota probabilitat l’ermita hauria sofert els terratrèmols del segle XV. L’any 1978 fou objecte d’una restauració que li va donar l’aspecte actual.

Prat de Sant Nicolau: es constitueix com a mirador excel·lent del Pirineu Ripollès. A més hi trobem una font, del mateix nom, que limita amb les primeres fagedes i el Castanyer de Sant Nicolau, catalogat com a arbre monumental.

El Mirador de Rocacorba: Des d’aquest mirador es poden contemplar les esplèndides panoràmiques del Cap de Creus, el Canigó, Collsacabra, el Montseny, les Gavarres i les Illes Medes.

El Santuari de Mare de Déu de Rocacorba: és una obra declarada bé cultural d'interès nacional. En aquest racó de món és on s'hi erigeix solemne, just al cim d'una roca amb forma de proa de vaixell, i on en dies clars permet veure des del Cap de Creus, el Montgrí, les Illes Medes, les Gavarres, el Montseny o el Puigmal.

 


Informació
Consell Comarcal del Pla de l'Estany
Banyoles
Tel. 972 57 35 50
turisme@plaestany.cat