en | es | fr   

Què fer?

Rutes en BTT
Esglèsia de Sant Martí de la Mota

Dolmen de la Mota

Capella de Sant Dalmau
Refugis de la Mota (ruta d'enllaç)
Mitjà de transport: En BTT
Dificultat: Mitjà
Distància: 6.85 km

La dificultat tècnica d’aquesta ruta és mitjana. Enllaça el Pla de l’Estany (circuit núm. 3) amb el Gironès (circuit núm. 4) a través dels refugis de la Mota, tot passant per l’església parroquial de Santa Cecília de Montcal. 

A continuació, hi detallem els elements més importants de la ruta:

Sant Martí de la Mota: Es troba al veïnat de la Mota, el més apartat del municipi de Palol; un nucli rural de masies més o menys disseminades al voltant de l’església dedicada a Sant Martí. Situat l'esquerra de la riera de Riudelleques, vora el puig de Sant Dalmau.

Dolmen del Turó de Sant Dalmau: Es troba a 350 m. d’altitud, en el punt més alt i dominant de la serra del mateix nom. Es tracta d’una tomba recent força ben conservada que deriva del sepulcre corredor, coneguda amb el nom de galeria catalana. La galeria fa uns 4 m de longitud per 1,60 m d’amplada i una alçada d’1,10 m.

Santa Cecília de Montcal: És una església aïllada, d'origen romànic, situada sobre la carretera de Canet d'Adri a Cartellà i pertanyent al veïnat disseminat de Montcal. És una obra protegida com a bé cultural d'interès local.

 

 

 Informació
Consell Comarcal del Pla de l'Estany
Banyoles
Tel. 972 57 35 50
turisme@plaestany.cat